Per què els vaixells són de ferro i no de suro?

 


Ja fa uns dies, l'alumnat, va rebre el missatge d'un raier on els demanava que l'ajudessin a dissenyar i construir un rai per fer-lo baixar pel riu en el proper concurs de raiers. També els proposava el repte d'investigar per què els vaixells estan fets de ferro si s'enfonsa i no de suro, que sura.

A partir d'aquí l'alumnat va començar a investigar com eren el suro i el ferro per dins i per fora, així com algunes de les seves característiques.


Després de saber més coses sobre el ferro i el suro. Han fet diversos experiments, fent servir el mètode científic, per tal de resoldre un seguit d'hipòtesi plantejades. Han treballat la flotabilitat tot observant el temps que tarden dues plaques a enfonsar-se, també han comparat si la mida de les plaques influeix a l'hora d'enfonsar-se més o menys ràpid. Han provat si el pes de les plaques (de ferro i de suro) fa que es vessi més o menys aigua. Finalment han comprovat la duresa dels dos materials. Totes les observacions que han anat fent i les conclusions que han tret com a equip, ho han anat apuntant en una fitxa d'observació.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada